Opis stanowiska
Od kandydata oczekuje się:
minimum 2-letniego doświadczenia w prowadzeniu prac badawczych w zakresie technologii żywności i żywienia;
doświadczenia w opracowywaniu artykułów naukowych do czasopism naukowych posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), znajdujących się w bazie Journal Citation Reports (JCR);
dorobku publikacyjnego w postaci co najmniej 1 artykułu opublikowanego
w recenzowanym czasopiśmie naukowym posiadającym współczynnik wpływu Impact Factor (IF), jako pierwszy lub autor korespondencyjny (należy udokumentować);
doświadczenia w prowadzeniu badań żywności metodami chromatografii gazowej i/lub cieczowej;
umiejętności analizy statystycznej wyników badań;
posiadania stopnia naukowego magistra w zakresie technologii żywności i żywienia lub pokrewnym;
biegłej znajomości języka polskiego oraz bardzo dobrej języka angielskiego.
Komisja konkursowa przeprowadzi rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami spełniającymi wymagania formalne.
W ramach konkursu istnieje konieczność wykazania swojej teoretycznej wiedzy oraz praktycznych umiejętności bezpośrednio w laboratorium.
O zatrudnienie mogą się ubiegać osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 ust.l i 110 ust. 1 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz w Statucie SGGW.
Kandydat powinien wykazać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim musi go cechować wysoki poziom etyczny, kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, umiejętność pracy w grupie, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu.