asystent

Wydział Nauk o Żywności
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: warszawa
  • Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych
  • nauki chemiczne

Opis stanowiska

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk
o Żywności, Katedra Chemii, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent
DYSCYPLINA NAUKOWA: chemia
DATA OGŁOSZENIA: 24.01.2018r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 7.02.2018r.
LINK DO STRONY: http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”.
Dodatkowe informacje można uzyskać na Wydziale Nauk o Żywności, w Katedrze Chemii, tel. (22) 5937613 (Kierownik Katedry)
SŁOWA KLUCZOWE: chemia fizyczna, synteza organiczna, badania strukturalne
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):

– Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo
o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz
o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz zawarte w Statucie Uczelni (zał.6 pkt.9).
– Kandydat powinien posiadać dyplom magistra inżyniera w dyscyplinie chemia lub technologia chemiczna oraz złożoną pracę doktorską, planowany termin obrony pracy doktorskiej – do 30.09.2018 roku,
– Kandydat powinien posiadać możliwość prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim,
– Kandydat powinien posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu chemii fizycznej na poziomie szkoły wyższej,
– Kandydat powinien posiadać kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych
z zakresu: fizycznej chemii organicznej, syntezy chemicznej i badania struktury związków organicznych metodami spektroskopowymi (w tym multijądrowy NMR, rentgenografia), udokumentowane odpowiednim dorobkiem naukowym (publikacje, w tym minimum pięć w czasopismach ze współczynnikiem Impact Factor),
– Kandydat powinien wykazać udokumentowany aktywny udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów.
– Kandydat powinien posiadać doświadczenie w pracach organizacyjnych przy prowadzeniu umów z podmiotami zagranicznymi w tym doświadczenie w zakresie sprawozdawczości merytorycznej i finansowej,
– Wymagana jest znajomość obsługi komputera oraz biegła znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie,
-Dodatkowym atutem kandydata będzie staż w jednostce naukowo-badawczej (min. 1 rok),
– Dodatkowym atutem kandydata będą posiadane patenty z dziedziny nauk chemicznych oraz wdrożenia związków otrzymanych według opracowanych procedur.
Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, pok. 53,
tel. 22 593 75 10 następujące dokumenty:
– podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
– kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
– życiorys,
– odpis dyplomu,
– wykaz prac opublikowanych i przyjętych do druku,
– oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
Ponadto osoby spoza uczelni:
1) opinia z ostatniego miejsca pracy,
2) świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.

W przypadku wygrania konkursu wymagane będzie odpowiednie zaświadczenie od lekarza medycyny pracy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
Data rozstrzygnięcia konkursu: 16.02.2018 r.

Załączniki