asystent

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa
  • Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych
  • nauki chemiczne

Opis stanowiska

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:
• posiadanie stopnia naukowego doktora
• wysoka ocena pracy doktorskiej potwierdzona opinią opiekuna naukowego,
• udokumentowany dorobek naukowy postaci publikacji w renomowanych czasopismach naukowych z IF,
• znajomość technik chromatograficznych i spektrometrii mas
• znajomość podstaw statystyki
• dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie.
Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych i w pracy analitycznej z wykorzystaniem spektrometrii mas i chromatografii. Kandydat powinien być osobą kreatywną, zaangażowaną w planowanie i realizację badań naukowych oraz gotową do pogłębiania wiedzy.
Kandydaci są proszeni o złożenie w terminie do 02.03.2018r, w Sekretariacie Katedry Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW następujących dokumentów:
• podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
• kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
• życiorys,
• list motywacyjny
• kopia dyplomu doktorskiego lub zaświadczenie o nadaniu tytułu doktora,
• referencje od poprzedniego(ich) pracodawcy(ów)/promotora(ów),
• wykaz prac opublikowanych,
• oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).
• klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji.

Konkurs zostanie rozstrzygnięty 05.03.2018r.