asystent

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

Od kandydata oczekuje się:
– spełnienia wymogów zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 64, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz. 455), oraz w Statucie Uczelni (zał. 6 pkt. 9).
– posiadanie dyplomu magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka,
– uczestnictwo w studiach doktoranckich (min. 3 rok studiów) w zakresie dyscypliny naukowej technologia żywności i żywienia,
– posiadanie doświadczenia dydaktycznego w szkolnictwie wyższym w zakresie towaroznawstwa żywności, produkcji i przetwórstwa żywności, żywności wygodnej, funkcjonalnej,
– posiadanie doświadczenia w pracy w laboratorium chemicznym,
-posiadanie doświadczenia w prowadzeniu prac badawczych w zakresie żywności funkcjonalnej, wygodnej,
– czynne uczestnictwo w konferencjach naukowych o zasięgu co najmniej krajowym,
– dorobku publikacyjnego w postaci co najmniej 6 publikacji w recenzowanych czasopismach naukowych i/lub monografiach,
– biegłej znajomości języka polskiego oraz dobrej języka obcego.

Kandydat powinien wykazać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim musi go cechować wysoki poziom etyczny, kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, umiejętność pracy w grupie, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec Zespołu.

Załączniki