adiunkt

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie, Katedra Dietetyki
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

• stopnia doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia;
• znajomości metabolizmu człowieka, fizjologii żywienia, regulacji hormonalnych procesów metabolicznych, toksycznych oddziaływań różnych substancji zawartych w żywności na organizmy
• doświadczenia w prowadzeniu eksperymentów na zwierzętach laboratoryjnych oraz wykonywaniu analiz biochemicznych;
• doświadczenia w prowadzeniu badań dotyczących wpływu czynników żywieniowych i pozażywieniowych na metabolizm i regulacje hormonalne;
• umiejętności analizy wyników i poprawnego wnioskowania w oparciu o prowadzone badania własne i literaturę światową;
• udokumentowanego dorobku naukowego w postaci co najmniej pięciu punktowanych publikacji naukowych z zakresu fizjologii lub toksykologii, w tym przynajmniej trzech publikacji z listy A MNiSW, mających znaczący Impact Factor;
• aktywnego udziału w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów;
• doświadczenia w prowadzeniu zajęć ze studentami na uczelni wyższej na wydziale o profilu związanym z w/wym. dyscypliną naukową, w szczególności przedmiotów związanych z fizjologią człowieka, fizjologią żywienia, regulacją metabolizmu oraz ochroną zdrowia;
• pobytu naukowego w zagranicznej jednostce naukowej;
• pobytu naukowego w różnych krajowych jednostkach naukowych
• ukończonego szkolenia dla osób odpowiedzialnych za planowanie i wykonywanie procedur i doświadczeń na zwierzętach
• umiejętności prowadzenia analiz statystycznych w badaniach naukowych;
• biegłości w obsłudze komputera w zakresie programów Word, Excel i Power Point, oraz programów statystycznych (Statistica, Statgraphic i innych);
• biegłej znajomości języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie.

Kandydat(ka) powinien wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, a także życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony.

Kandydaci przystępujący do konkursu winni złożyć w Sekretariacie Katedry Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w terminie do 16.11.2016 r. następujące dokumenty:
 podanie do JM Rektora SGGW o zatrudnienie na ww. stanowisko,
 życiorys,
 kwestionariusz osobowy,
 odpis dyplomu nadania stopnia doktora lub innego dokumentu stwierdzającego posiadanie tytułu naukowego doktora,
 oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 109 pkt. 1 Prawo o Szkolnictwie Wyższym oraz oświadczenie, że SGGW będzie jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu ww ustawy,
 inne dokumenty poświadczające swoje kwalifikacje.
Jednoetapowy konkurs zostanie rozstrzygnięty 17.11.2016 r. Wynik konkursu zostanie ogłoszony w dniu 18.11.2016 r. na tablicy ogłoszeń Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.