profesor nadzwyczajny

  • Miejsce: warszawa

Opis stanowiska

Profesor nadzwyczajny – Wydział Nauk o Żywności
INSTYTUCJA: Katedra Technologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: profesor nadzwyczajny
DZIEDZINA NAUKOWA: nauki rolnicze
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
SPECJALNOŚĆ NAUKOWA: Technologia i chemia tłuszczów roślinnych
DATA OGŁOSZENIA: 7.03.2016r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 5.04.2016r.
LINK DO STRONY: wiadomości.sggw.pl w kategorii „oferty pracy”
SŁOWA KLUCZOWE: technologia tłuszczów roślinnych, modyfikacje tłuszczów, bezpieczeństwo żywności, dodatki do żywności

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi)
1. Poszukuje się osoby z tytułem naukowym doktora habilitowanego nauk rolniczych, w zakresie technologii żywności i żywienia ze specjalnością technologia i chemia tłuszczów roślinnych, do realizacji zajęć dydaktycznych ze studentami, doktorantami i słuchaczami studiów podyplomowych, z zakresu technologii i chemii tłuszczów, opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
2. Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi z art. 118a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U Nr 164, poz. 1365 z późn. zm.), dodanym art. 1 pkt.91) ustawy z dn. 18.03.2011 o zmianie ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych ustaw (Dz. U. nr 84, poz. 455) oraz zawarte w Statucie Uczelni (zał. 1 pkt.11).
3. Kandydat powinien posiadać dyplom doktora habilitowanego nauk rolniczych, w zakresie technologii żywności i żywienia ze specjalnością technologia i chemia tłuszczów roślinnych
4. Kandydat powinien mieć udokumentowany dorobek publikacyjny z zakresu technologii produkcji oraz zastosowania modyfikowanych tłuszczów (uwodornionych, przeestryfikowanych, frakcjonowanych, technicznych), wpływu modyfikacji oraz składu chemicznego tłuszczów na jakość produktów spożywczych oraz jakości i stabilności emulsji tłuszczowych. Powinien mieć znaczący dorobek naukowy po uzyskaniu stopnia doktora habilitowanego.
5. Kandydat powinien być promotorem w przewodzie doktorskim.
6. Kandydat powinien wykazać działalność popularyzującą naukę (publikacje w branżowych czasopismach popularno-naukowych, prowadzenie kursów).
7. Kandydat powinien wykazać dorobek organizacyjny i odbyte staże branżowe – naukowy, przemysłowy.
8. Kandydat powinien być przygotowany do prowadzenia zajęć w języku polskim.

Dodatkowe informacje o stanowisku – Katedra Technologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, 02- 776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159C, tel. 48 22 59 37 525.

Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159C, budynek 32 następujące dokumenty:
– podanie o zatrudnienie na ww. stanowisko kierowane do JM Rektora SGGW,
– życiorys
– kwestionariusz osobowy
– odpis dokumentu stwierdzający nadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego,
– wykaz osiągnięć naukowych wraz z zestawieniem liczbowym,
– wykaz osiągnięć dydaktycznych i organizacyjnych,
– oświadczenie informujące o spełnianiu wymagań określonych w art.109, ust 1 ww. Ustawy oraz o wyborze SGGW z dniem nawiązania stosunku pracy jako podstawowego miejsca pracy w rozumieniu ww. ustawy: Prawo o szkolnictwie wyższym.

Ponadto osoby dotychczas zatrudnione w uczelni:
– ostatnią ocenę wydziałowej komisji oceniającej,
– ankietę (dane liczbowe działalności naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej.

Osoby spoza Uczelni składają dodatkowo:
– kwestionariusz osobowy z 2 zdjęciami,
– świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu,
– opinię z ostatniego miejsca pracy.

Konkurs zostanie rozstrzygnięty w dniu 8.04.2016r.

Załączniki