profesor nadzwyczajny

  • Miejsce: warszawa

Opis stanowiska

INSTYTUCJA: Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: profesor nadzwyczajny
DZIEDZINA NAUKOWA: nauki rolnicze
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia
SPECJALNOŚĆ NAUKOWA: inżynieria żywności
CHARAKTER KONKURSU: konkurs jednoetapowy
DATA OGŁOSZENIA: 7.03.2016r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 5.04.2016r.
LINK DO STRONY: http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
SŁOWA KLUCZOWE: inżynieria żywności, tekstura żywności,

OPIS
(tematyka, oczekiwania, uwagi):
• Poszukuje się osoby z tytułem naukowym doktora habilitowanego nauk rolniczych do realizacji zajęć dydaktycznych z zakresu inżynierii żywności, właściwości fizycznych żywności, szkolenia kadr oraz realizacji projektów badawczych związanych z właściwościami teksturalnymi (mechanicznymi i akustycznymi) żywności
• Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz zawarte w Statucie Uczelni (zał.1 pkt.11).
• Kandydat powinien posiadać dyplom doktora habilitowanego nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia ze specjalnością inżynieria żywności
• Kandydat powinien mieć udokumentowany dorobek publikacyjny z zakresu inżynierii żywności, tekstury żywności oraz wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu i organizacji zajęć dydaktycznych z zakresu inżynierii procesowej, inżynierii żywności, właściwości fizycznych żywności
• Kandydat powinien być promotorem w przewodzie doktorskim
• Kandydat powinien mieć doświadczenie w kierowaniu projektami badawczymi polskimi i międzynarodowymi
• Kandydat jest przygotowany do prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim

Dodatkowych informacji o stanowisku udziela Kierownik Katedry Inżynierii i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, tel. +48 22 59 37570

Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32 następujące dokumenty:
-podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
-życiorys,
-kwestionariusz osobowy
-odpis dokumentu stwierdzającego nadanie stopnia naukowego doktora habilitowanego
-wykaz osiągnięć naukowych a wraz z zestawieniem liczbowym;
-wykaz osiągnięć dydaktycznych i organizacyjnych Kandydata;
-oświadczenie Kandydata informujące o spełnianiu wymagań określonych w art. 109 ust. 1 Ustawy o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, 2005 z późn. zm.) oraz że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy

Ponadto osoby dotychczas zatrudnione w uczelni:
-ostatnią ocenę wydziałowej komisji oceniającej
-ankietę (dane liczbowe działalności naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej)

Ponadto osoby spoza uczelni:
– kwestionariusz osobowy z 2 zdjęciami
– opinia z ostatniego miejsca pracy.
– świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu,

Termin rozstrzygnięcia konkursu: 8.04.2016r.

Załączniki