Opis stanowiska
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w znowelizowanej Ustawie Prawo o Szkolnictwie Wyższym z dnia 27 lipca 2005 r. wprowadzone Ustawą z dnia 1 października 2014 roku o zmianie ustawy Prawo o Szkolnictwie Wyższym.
Kandydaci winni złożyć następujące dokumenty:
podanie o zatrudnienie do JM Rektora Uniwersytetu Rzeszowskiego
kwestionariusz osobowy – życiorys
odpis dyplomu doktora
odpis dyplomu magisterskiego
informacje o dorobku naukowym
udokumentowane doświadczenie w zakresie pracy dydaktycznej
zgoda na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji
Wymagania dodatkowe:
mgr inż., ukończone studia w zakresie technologii żywności i żywienia
dr inż.
przygotowanie pedagogiczne do prowadzenia zajęć
ukończone studia podyplomowe z Psychodietetyki
ukończone kursy i szkolenia z zakresu Dietetyki klinicznej
doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z przedmiotu: Technologia żywności i żywienia oraz Higiena żywności i żywienia
doświadczenie w organizacji praktyk zawodowych i zajęć praktycznych
doświadczenie w pracy dydaktycznej ze studentami (co najmniej 3 lata)
znajomość metodyki oraz doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych w placówkach medycznych
dorobek naukowy, publikacje z zakresu dietetyki i technologii żywności
czynny udział w konferencjach naukowych krajowych i zagranicznych
udokumentowany dorobek organizacyjny
doświadczenie w organizacji konferencji
Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Medycznego, 35-310 Rzeszów, al. mjr. W. Kopisto 2a (pok. 18) w terminie do 26 października 2016 r.
Termin rozstrzygnięcia konkursu: w ciągu miesiąca od terminu zakończenia konkursu.