adiunkt

Medyczny
Uniwersytet Rzeszowski
  • Miejsce: Rzeszów
  • Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu
  • nauki medyczne

Opis stanowiska

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w znowelizowanej Ustawie Prawo o Szkolnictwie Wyższym z dnia 27 lipca 2005 r. wprowadzone Ustawą z dnia 1 października 2014 roku o zmianie ustawy Prawo o Szkolnictwie Wyższym.
Kandydaci winni złożyć następujące dokumenty:
 podanie o zatrudnienie do JM Rektora Uniwersytetu Rzeszowskiego
 kwestionariusz osobowy – życiorys
 odpis dyplomu doktora
 odpis dyplomu magisterskiego
 informacje o dorobku naukowym
 udokumentowane doświadczenie w zakresie pracy dydaktycznej
 zgoda na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji
Wymagania dodatkowe:
 mgr inż., ukończone studia w zakresie technologii żywności i żywienia
 dr inż.
 przygotowanie pedagogiczne do prowadzenia zajęć
 ukończone studia podyplomowe z Psychodietetyki
 ukończone kursy i szkolenia z zakresu Dietetyki klinicznej
 doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z przedmiotu: Technologia żywności i żywienia oraz Higiena żywności i żywienia
 doświadczenie w organizacji praktyk zawodowych i zajęć praktycznych
 doświadczenie w pracy dydaktycznej ze studentami (co najmniej 3 lata)
 znajomość metodyki oraz doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych w placówkach medycznych
 dorobek naukowy, publikacje z zakresu dietetyki i technologii żywności
 czynny udział w konferencjach naukowych krajowych i zagranicznych
 udokumentowany dorobek organizacyjny
 doświadczenie w organizacji konferencji
Dokumenty należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Medycznego, 35-310 Rzeszów, al. mjr. W. Kopisto 2a (pok. 18) w terminie do 26 października 2016 r.
Termin rozstrzygnięcia konkursu: w ciągu miesiąca od terminu zakończenia konkursu.

Załączniki