adiunkt

Wydział Nauk o Żywności
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: warszawa
  • Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych
  • nauki chemiczne

Opis stanowiska

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywności, Katedra Chemii, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: adiunkt
DYSCYPLINA NAUKOWA: chemia
DATA OGŁOSZENIA: 27.03.2018 r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 10.04.2018 r.
LINK DO STRONY: http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”.
Dodatkowe informacje można uzyskać na Wydziale Nauk o Żywności, w Katedrze Chemii,
tel. (22) 5937613 (Kierownik Katedry)

SŁOWA KLUCZOWE: chemia ogólna i nieorganiczna, chemia organiczna, chemia fizyczna, chemia żywności

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
– Kandydat ubiegający się o w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 109 pkt.1 oraz art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt 91) ustawy z dn. 18.03.2011r o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz w Statucie Uczelni (zał.6),
Kandydat powinien posiadać:
– ukończone studia magisterskie na kierunku chemia,
– stopień naukowy doktora nauk chemicznych,
– kilkuletnie doświadczenie w prowadzeniu prac naukowych z zakresu chemii udokumentowane odpowiednim dorobkiem, w tym minimum 10 publikacji w czasopismach posiadających współczynnik wpływu Impact Factor (IF), z czego w minimum dwóch publikacjach z bazy JCR powinien być pierwszym autorem. Łączna liczba punktów powinna wynosić co najmniej: IF 25, punkty MNiSW 250,
– udokumentowany udział w konferencjach naukowych krajowych i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów,
– doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych z zakresu chemii nieorganicznej i fizycznej ze studentami uczelni wyższej,
– możliwość prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim,
– Kandydat powinien wykazać zaawansowaną znajomość języka angielskiego,
– Kandydat powinien wykazać członkostwo w towarzystwach/organizacjach naukowych.
– Kandydat powinien wykazać biegłą znajomość obsługi komputera.

Kandydaci powinni złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, pok. 53, tel. (22) 593 75 10 następujące dokumenty:
1) podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
2) kwestionariusz osobowy (wg druku SGGW/ z dwoma zdjęciami),
3) życiorys,
4) oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. 2012.572 t.j. ze zm.) oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy) – druki wydaje Biuro Spraw Osobowych SGGW,
5) odpis dyplomu/zaświadczenie potwierdzające nadanie stopnia naukowego doktora w dziedzinie nauk chemicznych,
6) wykaz prac opublikowanych

Ponadto osoby spoza uczelni:
1) opinia z ostatniego miejsca pracy,
2) świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.
W przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia konkursu wymagane będzie odpowiednie zaświadczenie od lekarza medycyny pracy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych).

Data rozstrzygnięcia konkursu: 13.04.2018 r.

Załączniki