asystent

Wydział Nauk o Żywności
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: warszawa

Opis stanowiska

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk
o Żywności, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
STANOWISKO: asystent
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia, specjalność: inżynieria żywności
DATA OGŁOSZENIA: 13.06.2018 r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 27.06.2018 r.
MIEJSCE SKŁADANIA OFERT: Dziekanat Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie,
ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, bud. 32.
DODATKOWYCH INFORMACJI O STANOWISKU PRACY UDZIELA: Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji tel. (22) 59 37 568 (Prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert, kierownik Katedry)
LINK DO STRONY: http://wiadomości.sggw.pl – w kategorii „Oferty pracy”
SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, inżynieria żywności, suszarnictwo żywności, żywność w proszku
OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Kandydat powinien:
– posiadać stopień naukowy doktora w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
– posiadać pogłębioną wiedzę z zakresu inżynierii żywności, a w szczególności wiedzę teoretyczną i praktyczną dotyczącą suszarnictwa żywności i właściwości żywności w postaci proszków, potwierdzoną dorobkiem naukowym w tym zakresie,
– posiadać wiedzę z zakresu analizy sensorycznej żywności,
– posiadać doświadczenie we współpracy z przemysłem,
– być autorem lub współautorem publikacji w recenzowanych czasopismach naukowych,
– złożyć przynajmniej jeden projekt badawczy w ramach konkursu instytucji finansujących badania, np. Narodowe Centrum Nauki (NCN), Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (NCBiR), urzędy administracji rządowej,
– brać udział w zagranicznych stażach naukowych przez łączny czas co najmniej 2 miesięcy,
– legitymować się doświadczeniem w prowadzeniu zajęć ze studentami na uczelni wyższej na wydziale o profilu związanym z dyscypliną naukową technologia żywności i żywienia oraz specjalizacją inżynieria żywności,
– być przygotowanym do prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim oraz angielskim (podstawowym językiem wykładowym jest język polski),
– posiadać umiejętność pracy w zespole,
– wykazywać się co najmniej dobrą znajomością języka angielskiego (udokumentowanej), t.j. w stopniu umożliwiającym samodzielne pisanie publikacji naukowych w tym języku oraz wygłaszanie doniesień na konferencjach naukowych,
– wykazywać biegłość w obsłudze komputera w zakresie programów Word, Excel, Power Point, Table Curve oraz programów statystycznych. Znajomość programów e-learningowych będzie dodatkowym atutem.
Przy ocenie kandydata będą brane pod uwagę także takie parametry jak: Indeks H, suma cytowań, osiągnięcia, np. nagrody, wyróżnienia, stypendia oraz inne, różne aktywności zawodowe np.: funkcje pełnione w stowarzyszeniach naukowych krajowych i zagranicznych itp.
MIEJSCE SKŁADANIA OFERT: Dziekanat Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, bud. 32, pok. 53, tel. 22 5937510
– podanie o zatrudnienie na w/w stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW
– życiorys,
– kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
– odpis dyplomu nadania stopnia naukowego doktora,
– wykaz publikacji naukowych,
– inne dokumenty poświadczające kwalifikacje
Konkurs zostanie rozstrzygnięty w dniu: 29.06.2018 r.

Załączniki