adiunkt

  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

Kandydat(ka) ubiegający się o ww. stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 64, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz. 455), oraz w Statucie Uczelni (zał. 6 pkt. 9).
Ponadto od kandydata oczekuje się:
• posiadania stopnia naukowego doktora w dziedzinie nauk rolniczych lub biologicznych,
• co najmniej 3-letniego doświadczenia na stanowisku naukowym lub naukowo-dydaktycznym na zagranicznej uczelni wyższej lub w zagranicznej jednostce badawczej,
• umiejętności i doświadczenia w prowadzeniu prac badawczych dotyczących jakości żywności ekologicznej i jej wpływu na zdrowie zwierząt i człowieka,
• dorobku publikacyjnego w postaci co najmniej 5 publikacji naukowych posiadających Impact Factor (IF), wymienionych w Journal Citation Report (JCR),
• bardzo dobrej znajomości technik systematycznego przeglądu literatury i metaanalizy, oraz posiadania udokumentowanego doświadczenia publikacyjnego w tym zakresie,
• umiejętności obsługi programów statystycznych, w szczególności dobrej znajomości środowiska statystycznego i języka programowania R,
• biegłej znajomości języka polskiego i angielskiego,
• umiejętności opracowywania nowych wykładów i zajęć dydaktycznych w postaci prezentacji multimedialnych,
• doświadczenia w prezentowaniu wyników badań w języku angielskim na konferencjach międzynarodowych,
• biegłej obsługi komputera, w szczególności programów pakietu MS Office oraz programów do zarządzania literaturą naukową (np. EndNote).
Kandydat powinien ponadto wykazywać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, umiejętność współpracy w zespołach krajowych i międzynarodowych, życzliwość i lojalność wobec zespołu, w którym będzie zatrudniony, jak też zainteresowanie tematyką badawczą w zakresie produkcji i jakości żywności ekologicznej.

Załączniki