asystent

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

Od kandydata oczekuje się:
– minimum 4-letniego doświadczenia w prowadzeniu prac badawczych w zakresie dyscypliny technologia żywności i żywienia;
– doświadczenia w opracowywaniu artykułów naukowych do recenzowanych czasopism naukowych;
– dorobku publikacyjnego w postaci co najmniej 6 publikacji w recenzowanych czasopismach naukowych i współautorstwa w co najmniej 2 monografiach z zakresu technologii żywności/żywienia.
– doświadczenia w planowaniu i prowadzeniu badań na terenie zakładów spożywczych;
– doświadczenia w projektowaniu nowych produktów spożywczych;
– doświadczenia w prowadzeniu instrumentalnych badań fizycznych żywności;
– doświadczenia w badaniu podstawowego składu chemicznego produktów;
– doświadczenia w prowadzeniu analizy sensorycznej produktów spożywczych;
– umiejętności analizy statystycznej wyników badań;
– doświadczenia w zakresie aplikacji i wdrożeń wyników do gospodarki; co najmniej 1 wdrożenie udokumentowane rekomendacjami/oświadczeniami przedsiębiorców;
– doświadczenia w przygotowaniu projektów i ocenie wniosków aplikacyjnych w ramach projektów dofinansowanych ze źródeł zewnętrznych;
– biegłej znajomości języka polskiego oraz bardzo dobrej języka angielskiego;
– posiadania stopnia naukowego doktora.

Komisja konkursowa przeprowadzi rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami spełniającymi wymagania formalne.
W ramach konkursu istnieje konieczność wykazania swojej teoretycznej wiedzy oraz praktycznych umiejętności bezpośrednio w laboratorium.

O zatrudnienie mogą się ubiegać osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 ust.l i 110 ust. 1 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz w Statucie SGGW i posiadają stopień naukowy doktora.

Kandydat powinien wykazać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim musi go cechować wysoki poziom etyczny, kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, umiejętność pracy w grupie, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec Zespołu.

Kandydaci winni złożyć w pokoju nr A109 – Katedra Techniki i Projektowania Żywności, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, budynek 32 następujące dokumenty:
1) podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
2) kwestionariusz osobowy (wg druku SGGW/ z dwoma zdjęciami),
3) życiorys,
4) oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. 2012.572 t.j. ze zm.) oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy) – druki wydaje Biuro Spraw Osobowych SGGW,
5) odpis dokumentu stwierdzającego nadanie stopnia naukowego doktora,
6) wykaz prac publikowanych lub przyjętych do druku
7) dokument potwierdzający wdrożenie wyników do gospodarki

Ponadto osoby spoza uczelni:
1) opinia z ostatniego miejsca pracy,
2) świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu.

Załączniki