asystent

  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
1. Kandydat ubiegający się na ww. stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz. 455), oraz w Statucie Uczelni (zał.6 pkt. 6, 7, 8).
2. Kandydat powinien posiadać dyplom magistra inżyniera w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka.
3. Kandydat powinien posiadać statut doktoranta w zakresie dyscypliny naukowej technologia żywności i żywienia (min. 4 rok studiów),
4. Kandydat powinien posiadać doświadczenie dydaktyczne w szkolnictwie wyższym prowadzeniu zajęć w języku polskim w zakresie chemii żywności i nowoczesnych technik w analizie żywności,
5. Wymagana jest pogłębiona znajomość zagadnień z zakresu: chemii żywności, technik instrumentalnych, analiz chromatograficznych i spektrofotometrycznych w analizie żywności.
6. Dorobek publikacyjny w postaci co najmniej 5 publikacji oryginalnych w czasopismach naukowych w tym min. 1 z listy A MNiSW aktualnej w 2017 roku
7. Wymagana jest także:
– biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie,
– bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
– praktyczna i udokumentowana znajomość instrumentów badawczych: spektrofotometru UV/Vis, chromatografu gazowego z detektorem FID,
– praktyczna znajomość oprogramowania OFFICE, programów statystycznych (STATISTICA).

Załączniki