asystent

  • Miejsce: warszawa

Opis stanowiska

FORMULARZ DLA OGŁOSZENIODAWCÓW
INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk
o Żywności, Katedra Technologii Żywności, ul. Nowoursynowska 159c, 02-787 Warszawa
MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: asystent
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia, specjalność technologia owoców
i warzyw
DATA OGŁOSZENIA: 23.11.2016 r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 7.12.2016r.
LINK DO STRONY: http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, technologia owoców i warzyw, metody analityczne, chromatografia cieczowa, chromatografia gazowa
Dodatkowe informacje: Wydział Nauk o Żywności, Katedra Technologii Żywności,
ul. Nowoursynowska 159c, 02-787 Warszawa, ,tel. 22 5937520

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
Kandydat powinien posiadać:
• ukończone studia magisterskie na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
w zakresie technologii żywności;
• odpis dyplomu/zaświadczenie potwierdzające nadanie stopnia naukowego doktora
w zakresie technologii żywności i żywienia lub otwarty przewód doktorski – praca doktorska w końcowej fazie realizacji;
• udokumentowany dorobek naukowy zgodny z profilem jednostki w postaci opublikowanych prac w recenzowanych czasopismach naukowych lub naukowo-technicznych, w tym przynajmniej jedną publikację z listy A MNiSW;
• udokumentowany aktywny udział w konferencjach naukowych krajowych
i międzynarodowych w postaci prezentowanych doniesień ustnych oraz posterów;
• predyspozycje do pracy naukowo-dydaktycznej oraz co najmniej 3 lata doświadczenia
w prowadzeniu zajęć dydaktycznych ze studentami uczelni wyższej na wydziałach o profilu związanym z w/w dyscypliną naukową, w szczególności z przedmiotów z zakresu technologii owoców i warzyw, ogólnej technologii żywności, projektowania zakładów przemysłu spożywczego oraz projektowania produktu;
• udokumentowane doświadczenie w sprawowaniu opieki nad pracami dyplomowymi (inżynierskimi i magisterskimi);
• pogłębioną wiedzę z zakresu technologii i oceny jakości surowców i produktów owocowych
i warzywnych;
• udokumentowane doświadczenie z zakresu identyfikacji i oznaczania związków polifenolowych, witamin, substancji antyżywieniowych i dodatków do żywności nowoczesnymi metodami analitycznymi, w tym chromatografii cieczowej/gazowej sprzężonej ze spektrometrią mas;
• udział w szkoleniu w krajowej i zagranicznej jednostce naukowej;
• doświadczenie w organizacji konferencji naukowych;
• znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie;
• biegłą znajomość obsługi komputera w zakresie programów Word, Excel, Power Point oraz programów statystycznych (Statistica, Statgraphics);
• umiejętność prowadzenia zajęć w języku wykładowym polskim.

Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć następujące dokumenty:
• podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW;
• kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami;
• życiorys;
• odpis dyplomu magisterskiego;
• odpis dyplomu/zaświadczenie potwierdzające nadanie stopnia naukowego doktora
w zakresie technologii żywności i żywienia lub otwarcie przewodu doktorskiego;
• wykaz prac opublikowanych i przyjętych do druku (wymagane zaświadczenie redakcji);
• oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone
w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie jego podstawowym miejscem pracy
w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych);

Ponadto osoby spoza Uczelni:
• świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu;
• opinia z ostatniego miejsca pracy.

Komplet dokumentów należy złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW
w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, bud. 32, pokój 53, 02-787 Warszawa.

Termin rozstrzygnięcia konkursu: 9.12.2016 r.

Załączniki