asystent

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
1. Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz w Statucie Uczelni (zał.6 pkt.9).
2. Kandydat powinien posiadać dyplom magistra inżyniera nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia, być przygotowanym do prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim i angielskim oraz posiadać odpowiednie doświadczenie w tym zakresie. Wymagana jest pogłębiona znajomość zagadnień z zakresu technologii gastronomicznej ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących technologii cukierniczej oraz oceny i przetwórstwa mięsa, potwierdzonych umiejętnościami praktycznymi. Kandydat powinien posiadać również umiejętności w prowadzeniu prac badawczych. Wymagana jest także znajomość języka angielskiego i rosyjskiego w mowie i piśmie, znajomość posługiwania się komputerem w zakresie programów MS Office, programów statystycznych (STATISTICA), znajomość zasad systemu HACCP, a także znajomość oznaczeń fizyko-chemicznych, w tym szczególnie techniki elektroforezy białek oraz analizy sensorycznej stosowanej w badaniach z zakresu technologii gastronomicznej.

Załączniki