adiunkt

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa, Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Miejsce: Warszawa
  • Dziedzina nauk rolniczych
  • technologia żywności i żywienia

Opis stanowiska

1. Kandydat(ka) ubiegający się na ww. stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz. U. nr 84, poz.455), oraz w Statucie Uczelni (zał.6 pkt.9).
2. Kandydat powinien posiadać dyplom doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia.
3. Wymagania dla kandydata: kandydat powinien posiadać wiedzę i doświadczenie dydaktyczne z zakresu towaroznawstwa, żywności funkcjonalnej i wygodnej, suplementów diety oraz analizy sensorycznej.
4. Wymagania dla kandydata: udokumentowany dorobek naukowy (minimum 15 publikacji w recenzowanych czasopismach naukowych, w tym 2 posiadających Impact Factor (IF) wymienionych w Journal Citation Report (JCR), uczestnictwo w konferencjach o zasięgu krajowym i międzynarodowym.
5. Wymagania dla kandydata: minimum 2 letnie doświadczenie na stanowisku naukowo-dydaktycznym oraz 3 letnie doświadczenie na stanowisku asystenta naukowego.
6. Wymagania dodatkowe: doświadczenie w prowadzeniu badań dotyczących oceny jakości żywności (znajomość metod oznaczania składu żywności, w tym metod chromatograficznych i metod analizy sensorycznej) oraz doświadczenie w prowadzeniu badań technologicznych i wdrożeniowych (zgłoszenia patentowe, wdrożenia).
7. Wymagana jest umiejętność posługiwania się komputerem w zakresie programów OFFICE, programów statystycznych (STATISTICA, STATGRAPHIC lub innych) oraz umiejętność obsługi aparatury laboratoryjnej stosowanej w analizie żywności.
8. Wymagana jest także znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie, potwierdzona odpowiednim certyfikatem (np. FCE, TOEFL, ewentualnie udowodniona w inny sposób).

Dodatkowe informacje: prof. dr hab. Maria Rembiałkowska, p. 1102, b. 32, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, tel. (+48-22) 59-370-38.
Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć następujące dokumenty, w sekretariacie Katedry Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa mieszczącym się w budynku nr 32, 02-776 Warszawa, ul. Nowoursynowska 159C – pokój 1090:
• podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora SGGW,
• kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
• życiorys,
• odpis dyplomu ukończenia studiów, w tym świadectwo uprawniające do prowadzenia zajęć ze studentami,
• wykaz prac opublikowanych i innej działalności naukowej.

Sposób i termin rozstrzygnięcia konkursu – ocena przedstawionego dorobku naukowego w dniu 8 XI 2016.

Załączniki