asystent

  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):
1. Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt. 91) ustawy z dn. 18.03.2011 r. o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz w Statucie Uczelni (zał.6 pkt.9).
2. Kandydat powinien posiadać dyplom magistra inżyniera nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia, być przygotowanym do prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim i angielskim. Wymagana jest pogłębiona znajomość zagadnień z zakresu gastronomii ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących funkcjonowania usług gastronomicznych, w tym oceny jakości tych usług, technologii gastronomicznej, obsługi konsumenta oraz zapewnienia higieny
i bezpieczeństwa produkcji żywności w zakładach gastronomicznych. Kandydat powinien posiadać dorobek naukowy w ww. zakresie, jak również mieć doświadczenie w pracy w zakładach gastronomicznych. Wymagana jest także znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie, znajomość posługiwania się komputerem w zakresie programów MS Office, programów statystycznych (STATISTICA), a także znajomość oznaczeń fizyko-chemicznych i analiz sensorycznych stosowanych w badaniach z zakresu technologii gastronomicznej.
Szczegółowych informacji udziela Kierownik Katedry Technologii Gastronomicznej
i Higieny Żywności, prof. dr hab. Wiesław Przybylski, tel. (+48 22) 5937065 (66), email: wieslaw_przybylski@sggw.pl.

Załączniki