adiunkt

  • Miejsce: Warszawa

Opis stanowiska

Od kandydata oczekuje się:
1. Stopnia doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
2. Doświadczenia w prowadzeniu prac badawczych w przynajmniej dwóch projektach badawczo-rozwojowych współfinansowanych ze środków europejskich,
3. Doświadczenia w prowadzeniu przedmiotów objętych programem studiów wyższych z zakresu ogólnej technologii żywności, trendów w technologii żywności, urządzeń do produkcji żywności oraz wyposażenia zakładów żywienia zbiorowego,
4. Opublikowania co najmniej 10 prac w recenzowanych czasopismach naukowych,
w tym przynajmniej 7 z listy A MNiSW
5. Autorstwa co najmniej 4 publikacji z listy JCR, gdzie kandydat występuje jako pierwszy autor,
6. Współautorstwa w co najmniej 5 patentach lub zgłoszeniach patentowych,
7. Znajomości języka polskiego oraz języka angielskiego,
8. Doświadczenia w aplikowaniu o granty krajowe (np. NCN, NCBiR, MNiSW),
9. Doświadczenia w zakresie badań fizycznych oraz chemicznych żywności,
10. Umiejętności analizy statystycznej wyników badań,
11. Pozytywnej opinii wydziałowej komisji ds. dydaktyki o prowadzonych zajęciach dydaktycznych, a w przypadku osób z zewnątrz – pozytywnej opinii komisji za referat naukowy wygłoszony na seminarium zorganizowanym w jednostce, w której ubiega się o zatrudnienie.

Komisja konkursowa przeprowadzi rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami spełniającymi wymagania formalne.

O zatrudnienie mogą się ubiegać osoby, które spełniają warunki określone w art. 109 ust.l i 110 ust. 1 Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn. zm.) oraz w Statucie SGGW i posiadają stopień naukowy doktora.

Kandydat powinien wykazać pozytywne cechy osobowości, przede wszystkim musi go cechować wysoki poziom etyczny, kreatywność, odpowiedzialność, sumienność i pracowitość, umiejętność pracy w grupie, ponadto komunikatywność, gotowość do pogłębiania wiedzy, życzliwość i lojalność wobec zespołu.

Kandydaci winni złożyć w pokoju nr A109 – Katedra Techniki i Projektowania Żywności, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, budynek 32 następujące dokumenty:
1) podanie o zatrudnienie kierowane do JM Rektora SGGW,
2) kwestionariusz osobowy (wg druku SGGW/ z dwoma zdjęciami),
3) życiorys,
4) oświadczenie kandydata (na specjalnym druku), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. 2012.572 t.j. ze zm.) oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy) – druki wydaje Biuro Spraw Osobowych SGGW,
5) odpis dokumentu stwierdzającego nadanie stopnia naukowego doktora,
6) wykaz prac publikowanych lub przyjętych do druku,
7) opinię wydziałowej komisji ds. dydaktyki o prowadzonych zajęciach dydaktycznych, a w przypadku osób z zewnątrz – opinię komisji za referat naukowy wygłoszony na seminarium zorganizowanym w jednostce, w której ubiega się o zatrudnienie.

Ponadto osoby spoza uczelni:
1) opinia z ostatniego miejsca pracy
2) świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu (dotyczy kandydatów spoza SGGW)

Załączniki