adiunkt

  • Miejsce: warszawa

Opis stanowiska

INSTYTUCJA: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk
o Żywności, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa

MIASTO: Warszawa
STANOWISKO: adiunkt
DYSCYPLINA NAUKOWA: technologia żywności i żywienia,
specjalność: biotechnologia mleka
DATA OGŁOSZENIA: 31.10.2017r.
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 14.11.2017r.
MIEJSCE SKŁADANIA OFERT: Dziekanat Wydziału Nauk o Żywności SGGW
w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, bud. 32, pok. 53, tel. 22 59-37510, dodatkowe informacje można uzyskać: Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Zakład Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, tel. 22-59-37666
LINK DO STRONY: http: //wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”
SŁOWA KLUCZOWE: technologia żywności, mikrobiologia żywności, biotechnologia mleka

OPIS (tematyka, oczekiwania, uwagi):

• Kandydat ubiegający się na w/w stanowisko powinien spełniać wymogi zgodnie z art. 118 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. nr 164, poz. 1365 ze zm.), dodanym art.1 pkt 91) ustawy z dn. 18.03.2011r o zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, ustawy o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki oraz zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 84, poz.455), oraz w Statucie SGGW (zał.6 pkt.9).

• Kandydat powinien posiadać dyplom doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia.
• Wymagana jest pogłębiona wiedza z zakresu technologii żywności, a zwłaszcza z zakresu biotechnologii mleka krowiego i koziego oraz wykorzystania technik membranowych w produkcji serów przeznaczonych do topienia.
• Kandydat powinien posiadać potwierdzone dorobkiem publikacyjnym zainteresowania naukowe. Dodatkowym atutem kandydata będzie autorstwo lub współautorstwo rozdziałów w podręcznikach lub skryptach akademickich.
• Niezbędne jest posiadanie odbytego, co najmniej 6-miesięcznego naukowego stażu zagranicznego związanego z realizacją projektu badawczego dotyczącego przetwórstwa mleka.
• Kandydat powinien posiadać predyspozycje oraz co najmniej 5-letnie zawodowe doświadczenie na stanowisku pracownika naukowo-dydaktycznego.
• Wymagane jest doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych z ogólnej technologii żywności ze szczególnym uwzględnieniem mikrobiologii i przetwórstwa mleka.
• Od kandydata wymagane jest co najmniej 5- letnie doświadczenie w prowadzeniu prac magisterskich i inżynierskich.
• Ukończone pedagogiczne studium podyplomowe.
• Kandydat powinien być przygotowany do nauczania w języku polskim.
• Wymagana jest bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie.
• Konieczna jest umiejętność posługiwania się komputerem w zakresie pakietu MS Office oraz umiejętność analizy statystycznej danych z wykorzystaniem aplikacji informatycznych.
Językiem wykładowym prowadzenia zajęć jest język polski.

Kandydaci przystępujący do konkursu winni złożyć w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie , ul. Nowoursynowska 159c następujące dokumenty:
• podanie o zatrudnienie na w/w stanowisko, kierowane do JM Rektora SGGW,
• życiorys (CV),
• odpis dyplomu uzyskania stopnia doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologii żywności i żywienia,
• wykaz publikacji naukowych,
• zaświadczenia o przebytych stażach naukowych zagranicznych.
Po rozstrzygnięciu konkursu:
• kwestionariusz osobowy z dwoma zdjęciami,
• oświadczenie kandydata (na specjalnym druku ), że m.in. spełnia wymogi określone w art. 109 ust. 1 w/w ustawy oraz, że SGGW będzie Jego podstawowym miejscem pracy w rozumieniu w/w ustawy (druki wydaje Dział Spraw Osobowych),
• zaświadczenie lekarza medycyny pracy dopuszczające do pracy na w/w stanowisku (skierowanie wydaje Dział Spraw Osobowych).
Ponadto osoby spoza uczelni:
• świadectwo pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu,
• opinia z ostatniego miejsca pracy.

TERMIN ROZSTRZYGNIĘCIA: 17.11.2017r.

Załączniki